Rántott sertéstarja fokhagymás pácban
2019. május 06. írta: blondikonyhája

Rántott sertéstarja fokhagymás pácban

20190325_144409.jpg

A rántott húshoz leggyakrabban rövidkarajt választunk. Pedig létezik más alternatíva is. Ízletes, kevésbé száraz rántott húst készíthetünk sertéstarjából.

Szükséges hozzávalók:

  • 5-6 szelet friss sertéstarja
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 dl étolaj vagy olívaolaj
  • ízlés szerint só, őrölt fekete bors
  • finomliszt, 3 db tojás lazán felverve, zsemlemorzsa a panírozáshoz

A hússzeletek mindkét oldalát a zúzott fokhagymával bedörzsölöm, sóval, őrölt fekete borssal hintem. A szeleteket egy edénybe teszem és olajjal meglocsolom. A hússzeleteket érdemes legalább egy órát állni hagyni a pácban.

A panírozáshoz finomlisztet, tojást és zsemlemorzsát használok. A hússzeleteket először a finomlisztbe, majd a felvert tojásba és végül a zsemlemorzsába forgatom.

A sütéshez egy nagyobb serpenyőt használok. A serpenyőbe olajat öntök (lehet sertészsírt is használni). Amikor már forró az olaj, a hússzeleteket beleteszem az olajba és kirántom. A húsokat először az egyik oldalukon sütöm, majd átfordítva a másik oldalán sütöm. Amikor már aranybarna színt kap a hús, kiemelem a serpenyőből és egy papírtörlővel bélelt tányérra helyezem. 

Ízlésünk szerint burgonyával, rizzsel, salátával kínáljuk. 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://blondi-konyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr614810606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása