A rántott húshoz leggyakrabban rövidkarajt választunk. Pedig létezik más alternatíva is. Ízletes, kevésbé száraz rántott húst készíthetünk sertéstarjából.
Szükséges hozzávalók:
- 5-6 szelet friss sertéstarja
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 dl étolaj vagy olívaolaj
- ízlés szerint só, őrölt fekete bors
- finomliszt, 3 db tojás lazán felverve, zsemlemorzsa a panírozáshoz
A hússzeletek mindkét oldalát a zúzott fokhagymával bedörzsölöm, sóval, őrölt fekete borssal hintem. A szeleteket egy edénybe teszem és olajjal meglocsolom. A hússzeleteket érdemes legalább egy órát állni hagyni a pácban.
A panírozáshoz finomlisztet, tojást és zsemlemorzsát használok. A hússzeleteket először a finomlisztbe, majd a felvert tojásba és végül a zsemlemorzsába forgatom.
A sütéshez egy nagyobb serpenyőt használok. A serpenyőbe olajat öntök (lehet sertészsírt is használni). Amikor már forró az olaj, a hússzeleteket beleteszem az olajba és kirántom. A húsokat először az egyik oldalukon sütöm, majd átfordítva a másik oldalán sütöm. Amikor már aranybarna színt kap a hús, kiemelem a serpenyőből és egy papírtörlővel bélelt tányérra helyezem.
Ízlésünk szerint burgonyával, rizzsel, salátával kínáljuk.
Jó étvágyat!