Töltött héjában sült burgonya - gyors étel receptje
Hozzávalók:
6-8 szem kisebb burgonya
só
1 l víz
1-2 evőkanál olívaolaj
sajt: gouda (kiejtve helyesen:houda) vagy cheddar sajt
lilahagyma
szalámi
füstölt sonka, de el lehet készíteni más hozzávalókkal is (paprika, túró, paradicsom,kolbász stb.)
sütés: 20-25 percig 180 fokon, légkeveréses üzemmódban
Válassz ki pár szem - lehetőleg azonos nagyságú - burgonyát. Alaposan mosd meg és egy papírtörlő segítségével itasd le a vizet. Tegyél fel egy lábasban vizet főni. Tedd bele a burgonyákat, sózd és addig főzd, amíg félpuhák nem lesznek. Ha kihűlt a burgonya, egy éles kés segítségével vagdosd be a burgonyákat. (Ne teljesen! Nagyjából a krumpli közepéig elég.)
Töltsd be a gerezdeket az általad kedvelt zöldségekkel, sajtokkal, szalámival. A végén egy kenőecset segítségével sós, olívaolajjal kend meg a tetejüket és egy tepsiben 20-25 perc alatt süsd készre.
Tipp: Készíthetsz hozzá fokhagymás mártást is!
2 dl tejfölt 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1 teáskanál sóval, 2 evőkanál vágott, friss petrezselyemzölddel vagy snidlinggel alaposan keverj össze és 10 percig hagyd állni.
Jó étvágyat!