Héjában sült burgonya töltve
2019. április 10. írta: blondikonyhája

Héjában sült burgonya töltve

20190218_121753.jpg

Töltött héjában sült burgonya - gyors étel receptje

Hozzávalók:

6-8 szem kisebb burgonya

1 l víz

1-2 evőkanál olívaolaj

sajt: gouda (kiejtve helyesen:houda) vagy cheddar sajt

lilahagyma

szalámi

füstölt sonka, de el lehet készíteni más hozzávalókkal is (paprika, túró, paradicsom,kolbász stb.)

sütés: 20-25 percig 180 fokon, légkeveréses üzemmódban

Válassz ki pár szem - lehetőleg azonos nagyságú - burgonyát. Alaposan mosd meg és egy papírtörlő segítségével itasd le a vizet. Tegyél fel egy lábasban vizet főni. Tedd bele a burgonyákat, sózd és addig főzd, amíg félpuhák nem lesznek. Ha kihűlt a burgonya, egy éles kés segítségével vagdosd be a burgonyákat. (Ne teljesen! Nagyjából a krumpli közepéig elég.)

Töltsd be a gerezdeket az általad kedvelt zöldségekkel, sajtokkal, szalámival. A végén egy kenőecset segítségével sós, olívaolajjal kend meg a tetejüket és egy tepsiben 20-25 perc alatt süsd készre.

Tipp: Készíthetsz hozzá fokhagymás mártást is!

 2 dl tejfölt 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1 teáskanál sóval, 2 evőkanál vágott, friss petrezselyemzölddel vagy snidlinggel alaposan keverj össze és 10 percig hagyd állni.

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blondi-konyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3314755333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása