Savanyú káposztás szalonnás galuska
2019. május 14. írta: blondikonyhája

Savanyú káposztás szalonnás galuska

 

20190227_121049.jpg

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt

1 nagy csipet só

1 tojás

kevés víz a galuska tésztához

1,5 l víz, só, 1 teáskanál olívaolaj a galuska kifőzéséhez

kb. 20 dkg füstölt, főtt császárszalonna

20 dkg savanyú káposzta

1 kávéskanál fehér bors, őrölt kömény

Tejföl (20%-os) ízlés szerint

Elkészítése:

A galuskához a lisztet, tojást, sót egy nagy tálba tesszük és kevés vízzel összedolgozzuk. Forró, sós vízben kifőzzük a kiszaggatott galuskákat. (Lásd: videóban)

A szalonnát lepirítjuk, majd rátesszük a savanyú káposztát. Fűszerezzük és végül a kifőtt galuskát is hozzákeverjük. Tovább pirítjuk még pár percig és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Recept videó megtekintése itt:

A bejegyzés trackback címe:

https://blondi-konyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4614826268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása