Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
1 nagy csipet só
1 tojás
kevés víz a galuska tésztához
1,5 l víz, só, 1 teáskanál olívaolaj a galuska kifőzéséhez
kb. 20 dkg füstölt, főtt császárszalonna
20 dkg savanyú káposzta
1 kávéskanál fehér bors, őrölt kömény
Tejföl (20%-os) ízlés szerint
Elkészítése:
A galuskához a lisztet, tojást, sót egy nagy tálba tesszük és kevés vízzel összedolgozzuk. Forró, sós vízben kifőzzük a kiszaggatott galuskákat. (Lásd: videóban)
A szalonnát lepirítjuk, majd rátesszük a savanyú káposztát. Fűszerezzük és végül a kifőtt galuskát is hozzákeverjük. Tovább pirítjuk még pár percig és tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Recept videó megtekintése itt: