Gesztenyepürét készíteni nem nagy kunszt. Mégis unalmas tud lenni a hab és gesztenye kombináció egy idő után, ezért is készítettem el ezt a desszert receptet.
Időben 10-15 perccel tovább tart a munkafolyamat.
A recept elkészítéséhez az alábbi hozzávalókat használtam fel:
250 g natúr gesztenyemassza (Megjegyzés: kapható cukrozott massza is. Ha e mellett döntesz, már nem kell külön ízesítened cukorral és rummal!)
1 evőkanál rum vagy rumaroma
2 púpozott evőkanál porcukor
1 tasak tejszín ízű pudingpor
2 evőkanál kristálycukor
0,5 l tej
250 ml habtejszín
Eszközök: habzsák, krumplinyomó, kézi mixer
A gesztenyepüré elkészítésének menete:
A pudingport egy vastagabb falú lábasba teszem, hozzáadom a cukrot és egy kevés tejjel csomómentesre keverem. A maradék tejjel felöntöm és folyamatos kevergetés mellett alacsony lángon főzöm a pudingot. A pudingot langyosra hűtöm, de közben is kevergetem, hogy a teteje ne "bőrösödjön".
A habtejszínt egy magasabb falú edényben kemény habbá verem kézi mixer segítségével.
A gesztenyemasszát felengedtem és egy tálban a porcukorral, rumaromával összekevertem. Krumplinyomón átnyomom a gesztenyemasszát.
A kihűlt pudinghoz két evőkanál habot adok és elkeverem benne alaposan.
Egy üvegtálba teszem a puding alapot, rászórom a gesztenyepürét és a maradék habbal díszítem a tetejét. Ehhez én habzsákot használtam.
Az elkészült gesztenye desszertet 30 perce érdemes hűtőbe tenni fogyasztása előtt.
Jó étvágyat!
Recept videó itt elérhető: