Serpenyős bab
2019. március 13. írta: blondikonyhája

Serpenyős bab

20190212_122435.jpg

Hozzávalók:

20 dkg füstölt kolozsvári szalonna

15 dkg füstölt, főtt tarja

250 g tarkabab (előző este beáztatom vízben)

2 nagyobb fej vöröshagyma vékonyan felszeletelve

2 gerezd fokhagyma zúzva, aprítva

bazsalikom, petrezselyemzöld

1 kk. chili és fűszerpaprika őrlemény keverve

1 ek. sűrített paradicsom

római kömény, fehér bors, só

1 tk. barna cukor

víz

A szalonnát egy serpenyőbe tesszük. A zsírját kiengedjük és rátesszük a szeletelt vöröshagymát és a zúzott, aprított fokhagymát. Fűszerezzük ízlésünk szerint bazsalikommal, petrezselyemzölddel, fehér borssal, római köménnyel, sóval. Kevés vizet öntünk rá és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és 1 teáskanálnyi barna cukrot adunk még hozzá. Rádobjuk a babot és összekeverjük a hagymás alappal. Rászórjuk a chilis-paprikás őrleményt és rádobjuk a felvágott tarját is. Összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a babot teljesen. Fedő alatt alacsony lángon 1,5 óra alatt készre főzzük. Közben ízesíthetjük még sóval, illetve ha elfőtt a leve, pótoljuk, de ne sokkal. A babot friss kenyérrel kínáljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blondi-konyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2114682860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása