Szilvakrémleves
Recept hozzávalói:
50 dkg szilva magozva, felezve
3-4 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is)
1 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
fél citrom facsart leve
kevés egész fahéj vagy fél teáskanál őrölt fahéj
pár szem szegfűszeg
annyi víz, amennyi ellepi a szilvákat
4 dl rizstej
1 csomag glutén-és laktózmentes vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A szilvákat egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlevet, vaníliás cukrot és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk majd alacsony lángon 10 percig tovább főzzük.
Közben a pudingport csomómentesre keverjük a rizstejjel és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a szilvaleves alapba.
Amikor kissé besűrűsödik a leves, akkor van kész.
Egy turmixgép segítségével összeturmixoljuk a szilvákat és egy szűrő segítségével egy másik tálba átöntjük a levest.
Kihűlt állapotban betesszük a hűtőszekrénybe 3-4 órát pihenni és ételérzékenység, allergia függvényében habtejszínnel vagy pirított mandulával kínáljuk.
Jó étvágyat!