Mézes mustáros csirkemell hozzávalói:
70 dkg csirkemell filé tisztítva
A pácoláshoz:
2 evőkanál méz,
3 evőkanál mustár,
1 kávéskanál chili por,
1 teáskanál kakukkfű,
só, bors,
aprított petrezselyem,
1-2 gerezd fokhagyma aprítva,
3 evőkanál olívaolaj
A húst a hűtőben egy éjszakán át a pácban hagyjuk állni.
A hús sütéséhez egy nagyobb serpenyőt használjunk. Kevés olajat hevítsünk a serpenyőben ( elhagyható) és tegyük rá a pácolt csirkemell szeleteket. Mindkét oldalát süssük szép barnára.
Az elkészült mézes mustáros csirkemell szeleteket kevert salátával, rizzsel vagy pirított burgonya körettel kínáljuk.
Hawaii és caprese szeletek
Hozzávalók:
6-8 szelet csirkemell filé szelet
a páchoz:
2-3 evőkanál olívaolaj,
fokhagyma (elhagyható),
kevés vöröshagyma,
só, fekete bors ízlés szerint,
feltétnek:
finom prágai sonka,
füstölt sonka,
ananász konzerv,
pár szem paradicsom,
mozzarella sajt,
trappista sajt
tejfölös alaphoz: 2-2,5 dl tejföl, 1 kávéskanál fokhagyma granulátum, 1 kávéskanál só, bazsalikom vagy oregánó
A letisztított filéket a páclében hagyom állni egy éjszakán át. Másnap mindegyik szelet mindkét oldalát egy serpenyőben 2-3 perc alatt félig átsütöm.
Egy nagyobb kerámia tálba vagy tepsibe helyezem a csirkemell szeleteket és a tejfölös alappal megkenem.
A hawaii csirkemellhez egy-egy szelet sonkát, néhány ananász darabot és mozzarella sajtot teszek a csirkemell szeletekre.
A caprese csirkemellhez felkarikázott paradicsom szeleteket és mozzarella sajtot halmozok a hússzeletek tetejére.
A szeleteket oregánóval vagy bazsalikommal szórd meg és süsd készre a húst előmelegített sütőben 200 fokon alsó-felső sütés funkcióval.
Rizs köret illik hozzá.