Habos kakaós muffin recept
2019. március 09. írta: blondikonyhája

Habos kakaós muffin recept

20190208_135709.jpg

Hozzávalók:

20 dkg kristálycukor

30 dkg finomliszt

2 db tojás

1 tasak sütőpor

10 dkg olvasztott vaj

150 ml tej

5 dkg keserű kakaópor

Díszítéshez:

habtejszín

1 tasak habfixáló

 ehető, színes cukordrazsé vagy csokiöntet

Elkészítése:

Egy nagyobb edényben a cukrot és a tojásokat alaposan kikevered. Hozzáadod a sütőporral elkevert lisztet és jól eldolgozod ezzel is a cukros tojást. A vajat, amit előzőleg felolvasztottál, öntsd bele a tésztába és keverd össze az egész masszát. A joghurtot és a tejet is adagold a masszához és dolgozd el kézi habverővel vagy robotgép segítségével. Végül a keserű kakaóport keverd el benne. Kész is a muffin tészta. 

Egy muffin sütőformába tegyél erre alkalmas muffin sütőpapírt (12 db nálam) és fagyis kanállal (adagolóra gondolok) tegyél a masszából erre. Arányosan jusson minden formába. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg a muffinokat. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a közepe is megsült-e.

A tejszínhabot vagy készen megveszed vagy felversz habtejszínt egy magasabb falú edényben és bele keversz 1 tasak habfixáló port. Ezt betöltöd a habzsákba és a kész muffinra nyomod. A tetejére cukorkát szórj vagy csokiöntetet tegyél.

A videót itt találod:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blondi-konyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3914678514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása