Hozzávalók:
20 dkg kristálycukor
30 dkg finomliszt
2 db tojás
1 tasak sütőpor
10 dkg olvasztott vaj
150 ml tej
5 dkg keserű kakaópor
Díszítéshez:
habtejszín
1 tasak habfixáló
ehető, színes cukordrazsé vagy csokiöntet
Elkészítése:
Egy nagyobb edényben a cukrot és a tojásokat alaposan kikevered. Hozzáadod a sütőporral elkevert lisztet és jól eldolgozod ezzel is a cukros tojást. A vajat, amit előzőleg felolvasztottál, öntsd bele a tésztába és keverd össze az egész masszát. A joghurtot és a tejet is adagold a masszához és dolgozd el kézi habverővel vagy robotgép segítségével. Végül a keserű kakaóport keverd el benne. Kész is a muffin tészta.
Egy muffin sütőformába tegyél erre alkalmas muffin sütőpapírt (12 db nálam) és fagyis kanállal (adagolóra gondolok) tegyél a masszából erre. Arányosan jusson minden formába. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg a muffinokat. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a közepe is megsült-e.
A tejszínhabot vagy készen megveszed vagy felversz habtejszínt egy magasabb falú edényben és bele keversz 1 tasak habfixáló port. Ezt betöltöd a habzsákba és a kész muffinra nyomod. A tetejére cukorkát szórj vagy csokiöntetet tegyél.
A videót itt találod: