Blondi-féle lasagne készítése
2019. április 04. írta: blondikonyhája

Blondi-féle lasagne készítése

20190215_195611.jpg

  Blondi-féle lasagne recepje

Hozzávalók:

A raguhoz:

1 teáskanál olívaolaj

2 közepes fej aprított lilahagyma

2 sárgarépa pucolva, lereszelve

3 gerezd fokhagyma aprítva

50 dkg darált marhahús

2 db hámozott paradicsom levében konzerv

fűszerek ízlés szerint : petrezselyemzöld, bazsalikom, oregánó, babérlevél, só, chili őrölve

A ragut 1,5-2 órán keresztül alacsony hőfokon pároljuk fedő alatt.

1 csomag lasagne tészta 

10-15 dkg parmezán sajt reszelve

Besamel mártáshoz:

6 dkg vaj

6 dkg finomliszt

8 dl tej

1 púpozott kávéskanál fehér bors

2 kávéskanál őrölt szerecsendió

1 teáskanál só

Tetejére: 2 csomag szarvasi mozzarella sajt; oregánót tehetsz rá

Tepsi/tál: jénai vagy kerámia tál alja vajjal kikenve (40*20 cm-es tepsi az ideális)

Sütés: 180 fokon 30-40 percig

Hogyan készítsd el a lasagnét?

Az olajat egy serpenyőben felhevítem, a lilahagymát rádobom és párolom. A reszelt sárgarépát, a zúzott fokhagymát is hozzáadom. Tovább párolom 6-8 percig és ráteszem a darált marhahúst is.

Fűszerezzük: petrezselyemzöld, bazsalikom, oregánó, babérlevél, só, chili őrlemény. Átforgatom a zöldségeket a fűszerekkel. Hagyom, hogy levet engedjen az alap. Mehet rá a paradicsom konzerv is.1,5-2 órát párolom alacsony lángon fedő alatt, amíg a ragu elkészül. Időközben átkeverem és ha szükséges, kevés vízzel felöntöm a ragut.

 A besamel mártáshoz a vajat felhevítem egy kisebb serpenyőben, majd alacsony hőfokon a lisztet belekeverem és a tejet adagonként hozzáadom. A csomómentességre figyeljünk! Végül a szerecsendió és a fehér bors, só is mehet bele. Ezekkel is elkeverem a mártást.

A ragu és a mártás elkészítése után összeállítom a lasagnét.

Egy tál alját vajjal kikenem, teszek rá egy kevés ragut, ráteszem a tésztát, erre teszek a mártásból. Erre megy a ragu fele és a tetejét parmezánnal szórom. Újra lerakok egy sor tésztát, majd a folyamatot ismétlem a leírtak szerint. A harmadik sor lasagne tésztát csak a besamel mártással borítom be és a kinyomkodott, morzsolt mozzarellával bőségesen megszórom. Kedvem szerint szárított oregánót is teszek rá.

A sütőt előmelegítem és 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütöm az ételt. A lasagnét 15-30 percig pihentetem és csak azt követően tálalom. 

Segítségképpen tekintsd meg a recept videóját itt:

A bejegyzés trackback címe:

https://blondi-konyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2314738743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása