Tárkonyos burgonyaleves kolbásszal
2019. szeptember 04. írta: blondikonyhája

Tárkonyos burgonyaleves kolbásszal

20190903_134623.jpg

                                                     Egy gyors, laktató leves recept az őszi napokra!

Hozzávalók 2 személy részére:

4-5 szem kisebb burgonya

2 szál sárgarépa, esetleg 1 szál gyökér

1 kisebb fej vöröshagyma

5 dkg füstölt szalonna

5 dkg puha kolbász

ízlés szerint 1 gerezd zúzott fokhagyma

1 kávéskanál majoránna, tárkony, fekete bors, fokhagymasó, piros paprika

2 teáskanál só

1 teáskanál tárkonyecet

A vöröshagymát, fokhagymát pucoljuk, aprítjuk, a répákat megtisztítjuk és vékonyan szeleteljük,  a burgonyát pucoljuk és kockára vágjuk. A kockázott burgonyát hideg vízbe tesszük.

A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, a kolbászt karikázzuk fel (3-4 szelet).

A lábasba beletesszük a szalonnát, hagyjuk kiolvadni a zsírt. Erre dobjuk rá az aprított vöröshagymát, esetleg fokhagymát is. Rádobjuk a répákat, a kolbászt is hozzáadjuk, megvárjuk amíg kiolvad a zsírja és a fűszereket rászórjuk. Alaposan összekeverjük, majd kisebb lángon 3-4 percig fedő alatt pároljuk a répát.

 Ezt követően hozzáadjuk a kockázott burgonyát, amiről előzőleg már leöntöttük a vizet.

Kevés vizet aláöntünk és párszor fakanállal összekeverjük a burgonyát. Megszórjuk piros paprikával és felöntjük vízzel. Annyi vizet öntünk a zöldségekre, amennyi épp elfedi. 

Fedő alatt forrástól számítva 20-25 percig készre főzzük a zöldségeket és esetlegesen utánaízesítjük sóval, fűszerrel.

Tálaláskor tejfölt teszünk a tetejére és lehetőleg friss, aprított petrezselyemzölddel szórjuk meg.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://blondi-konyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1115038188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása