Disznótoros tepsis hagymás burgonyával
Hozzávalók:
5 dkg sertészsír
1 véres hurka, 1 májas hurka, 1 kolbász (sütni való)/ 2 fő
Köret: hagymás burgonya
1 nagyobb vöröshagyma karikára szelve
4 nagyobb burgonya vékonyan szeletelve
1/2 teáskanálnyi őrölt kömény, őrölt fehér bors, bazsalikom, só, fokhagymasó vagy granulátum
olívaolaj
vagy
friss kenyér
mustár
Elkészítése:
Egy tepsit zsírral kikenünk. A tepsibe helyezzük az előzőleg hústűvel megszurkált hurkákat és kolbászokat. Legyen hely a hurkák és kolbászok között és lehetőleg a tepsi szélével se érintkezzenek.
A hurkák, kolbászok tetejét vékonyan zsírral átkenjük.
Alacsony hőfokon (160 fokon) sütjük 30-40 percig. Nem kell lefedni a tepsit.
A burgonya körethez a burgonyákat megpucoljuk,vékonyan felszeleteljük. A burgonyát párszor átmossuk és végül leitatjuk a vizet a burgonyákról.Egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a burgonya szeleteket, a vékonyra szeletelt hagymát és fűszerezzük. Kevés olívaolajat öntünk rá és a sütőben 200-220 fokon megsütjük 20-25 perc alatt.
Videó megtekintése itt:
Disznótoros készítése I Főzőiskola kezdőknek I Blondi konyhája