Disznótoros készítése
2019. április 07. írta: blondikonyhája

Disznótoros készítése

Disznótoros tepsis hagymás burgonyával

20190213_133126.jpg

Hozzávalók:

5 dkg sertészsír 

1 véres hurka, 1 májas hurka, 1 kolbász (sütni való)/ 2 fő

Köret: hagymás burgonya

1 nagyobb vöröshagyma karikára szelve

4 nagyobb burgonya vékonyan szeletelve

1/2 teáskanálnyi őrölt kömény, őrölt fehér bors, bazsalikom, só, fokhagymasó vagy granulátum

olívaolaj

vagy

friss kenyér

mustár

Elkészítése:

Egy tepsit zsírral kikenünk. A tepsibe helyezzük az előzőleg hústűvel megszurkált hurkákat és kolbászokat. Legyen hely a hurkák és kolbászok között és lehetőleg a tepsi szélével se érintkezzenek. 

A hurkák, kolbászok tetejét vékonyan zsírral átkenjük.

Alacsony hőfokon (160 fokon) sütjük 30-40 percig. Nem kell lefedni a tepsit.

A burgonya körethez a burgonyákat megpucoljuk,vékonyan felszeleteljük. A burgonyát párszor átmossuk és végül leitatjuk a vizet a burgonyákról.Egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a burgonya szeleteket, a vékonyra szeletelt hagymát és fűszerezzük. Kevés olívaolajat öntünk rá és a sütőben 200-220 fokon megsütjük 20-25 perc alatt.

Videó megtekintése itt:

Disznótoros készítése I Főzőiskola kezdőknek I Blondi konyhája

A bejegyzés trackback címe:

https://blondi-konyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5414738849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása