Gyors és finom hawaii csirkemell és caprese csirkemell recept
Hozzávalók: 6-8 szelet csirkemell filé szelet
a páchoz: olívaolaj, fokhagyma (elhagyható), kevés vöröshagyma, só, fekete bors ízlés szerint
feltétnek: finom prágai sonka, füstölt sonka, ananász konzerv, pár szem paradicsom, mozzarella sajt, trappista sajt szószhoz: 2-2,5 dl tejföl, 1 kávéskanál fokhagyma granulátum, 1 kávéskanál só, bazsalikom / oregánó
A csirkemell szeleteket folyó víz alatt megmossuk, leitatjuk a vizet róla. Hártyáját eltávolítjuk és szeleteljük.
A páchoz összeállítjuk egy tálban a hozzávalókat és átforgatjuk benne a csirkemell szeleteket. Lehetőleg hagyjuk állni a húst a pácban minimum 30 percig.
Egy tepsit sütőpapírral fedjünk le és fektessük egymás mellé a szeleteket.
Végül a feltétekkel megpakoljuk a csirkemell szeleteket.
Rád van bízva, hogy mit teszel rá. Én fokhagymás tejföllel kentem meg, sonkával, paradicsommal, mozzarellával, ananásszal, trappista sajttal dolgoztam.
Előmelegített sütőben 25-40 perc alatt elkészül az étel.
Gyors, ízletes és jól variálható recept. Rizzsel érdemes kínálni.
Videóért kattints ide: