Napközis tejbegríz recept
2019. március 19. írta: blondikonyhája

Napközis tejbegríz recept

tejbegriz.jpg

Amikor még sulis voltam, kétszer álltam sorba ezért a csemegéért. Pont azt szerettem benne, hogy híg állagúra készítették el.

Legyen szó reggeliről vagy desszertről, sokféle variációban el lehet készíteni és megunhatatlan.


Napközis tejbegríz recept hozzávalók:

  • 4,5 dl tej
  • 2 evőkanál búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kakaópor
  • fahéj

A tejbegríz elkészítése nem nagy mutatvány. A tejet a cukorral egy lábasban felforralod és elkevered benne a búzadarát. Lehetőleg alacsony lángon főzd a grízt. Folyamatos kevergetés mellett készre főzöd. (kb. 12-15 perc)

Tetejére tehetsz cukrozott kakaóport, őrölt fahéjat. Kihűtve lekvárral vagy bogyós gyümölccsel is finom. 

A tejbegríz készítésénél mit ronthasz el?

1. Nincs megfelelően megválasztva a búzadara és tej aránya. Túl sok darával nagyon kemény lesz a tejbegríz, túl kevéssel pedig leves állagú.

2. Az ételt hagyod főni kevergetés nélkül és jól odaég az egész.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blondi-konyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6314701316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása