Amikor még sulis voltam, kétszer álltam sorba ezért a csemegéért. Pont azt szerettem benne, hogy híg állagúra készítették el.
Legyen szó reggeliről vagy desszertről, sokféle variációban el lehet készíteni és megunhatatlan.
Napközis tejbegríz recept hozzávalók:
- 4,5 dl tej
- 2 evőkanál búzadara
- 2 csomag vaníliás cukor
- kakaópor
- fahéj
A tejbegríz elkészítése nem nagy mutatvány. A tejet a cukorral egy lábasban felforralod és elkevered benne a búzadarát. Lehetőleg alacsony lángon főzd a grízt. Folyamatos kevergetés mellett készre főzöd. (kb. 12-15 perc)
Tetejére tehetsz cukrozott kakaóport, őrölt fahéjat. Kihűtve lekvárral vagy bogyós gyümölccsel is finom.
A tejbegríz készítésénél mit ronthasz el?
1. Nincs megfelelően megválasztva a búzadara és tej aránya. Túl sok darával nagyon kemény lesz a tejbegríz, túl kevéssel pedig leves állagú.
2. Az ételt hagyod főni kevergetés nélkül és jól odaég az egész.