recept videója
A recept hozzávalói:
Bögrés palacsintához (10 db):
mérőeszköz: 2 dl-s pohár
2 pohár finomliszt
2 pohár 2,8% tej
1 kávéskanál só
2 db tojás
1-1,5 dl enyhe szénsavas ásványvíz
1 evőkanál étolaj
A hozzávalókat alaposan elkeverjük. Tejszín sűrűségű palacsintatésztát kell kapnunk. Amennyiben szükséges, tegyünk bele az állag eléréséhez még vizet.
Süssük ki a palacsintákat erre alkalmas palacsintasütőben.
Sütési kellékek: kés, 1 dl étolaj, "kenő ecset", palacsinatsütő
A töltelékhez felhasználunk:
330 g 20%-os tejfölt
200 g tehéntúrót
és még szerezzünk be:
200 g kockázott bacont,
újhagymát vagy lilahagymát vagy metélőhagymát,
petrezselyemzöldet vagy amihez kedvetek van.
A megsült palacsintákat kevés tejföllel megkenjük és ráhalmozunk egy evőkanálnyi túrót.
Feltekerjük a palacsintát és egy kivajazott tepsibe ( kör formájú 20-as átmérőjű) egymás mellé fektetjük a palacsintákat.
Végül még kevés tejfölt teszünk a tetejére és megszórjuk a bacon darabokkal.
Sütési infó:
Előmelegített sütőben 150 fokon, légkeveréses üzemmódban 20 perc, majd 5 percig felső állásban 200 fokon pirítjuk még a tetejét.
A tányérra szedünk belőle egy adagot és még tejföllel meglocsoljuk. Tehetünk rá aprított hagymát, paprikát ízlés szerint.
Kezdőknek is ajánlom az étel elkészítését!
Jó étvágyat!