Milánói makarónit szerintem közel 15 éve nem ettem.
Egy kedves ismerősöm javaslatára készítettem el ezt az ételt. Konkrétumokról nem is beszéltünk, csak annyiban maradtunk, hogy csináljak valamit, amit ő is elkészíthet hétvégén.
Remélem tetszeni fog neki és egyszer ki is próbálja a receptet.
Hozzávalók:
250 gramm makaróni tészta
1 teáskanál olaj és 1,5 liter víz a tészta kifőzéséhez
1 közepes fej vöröshagyma aprítva
3 gerezd fokhagyma aprítva
100 gramm bacon szeletelve
350 gramm csiperkegomba tisztítva és apróra vágva
200 gramm jó minőségű sonka ( prágai, morvai)
2 dl sűrített paradicsomlé
1 dl víz
1 nagyobb szem paradicsom
2 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál só
kevés aprított petrezselyemzöld
szárított bazsalikom, fekete bors ízlés szerint
20 dkg trappista sajt reszelve
Elkészítése:
A tésztát a lobogó vízben kifőzzük 7-9 perc alatt. Leszűrjük a főzővizet és félretesszük a tésztát. Egy-két csepp olajat ráöntünk és összekeverjük, de csak azért, hogy ne ragadjon össze a tészta.
Fogunk egy serpenyőt és a bacont zsírjára pirítjuk. Szándékosan nem olajos hagyma alappal kezdtem, mivel a bacon zsírján is megpirul a hagyma. Ezzel a második lépést is elárultam.
A pirított bacon-hagyma alapra rátesszük a sonkát, fűszereket és petrezselyemzöldet, bazsalikomot.
10 perc elteltével rátesszük az aprított gombákat, a felszeletelt paradicsomot, paradicsomlevet, cukrot és összekeverjük.
Meg is vagyunk a milánói "raguval". Fedő alatt hagyjuk összefőni az ízeket és 15 perc elteltével, ha szükséges kevés vízzel hígabbá tehetjük a ragut, sózhatjuk ízlésünknek megfelelően, de nem szükségszerűen.
A kész ragura ráborítjuk a főtt makarónit és két fakanál segítségével összekeverjük az ételt.
Reszelt trappista sajttal szórva kínáljuk.
Jó étvágyat!
Még több receptet és recept videót ITT érsz el: