Kakaós tortaalap
2019. július 28. írta: blondikonyhája

Kakaós tortaalap

20190305_164936.jpg

Egyben a kettő!

Porcukorral szórva délutáni kávé vagy tea jó kiegészítője. Ünnepekkor krémmel töltve tortaalapként is megállja helyét.

Mi szükséges a kakaós tortaalap elkészítéséhez?

10 dkg finomliszt

10 dkg teljes kiőrlésű liszt

15 dkg porcukor

3 púpozott evőkanál keserű kakaópor

1 teáskanál szódabikarbóna

1 tojás

2,5 dl natúr joghurt

1,5 dl étolaj vagy olvasztott kókuszzsír

20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma

szilikonos sütőpapír

sütés: előmelegített sütőben 180 fokon alsó-felső sütés funkcióval kb. 30-35 percig

A torta alap összeállítása:

A kétféle lisztet, szódabikarbónát, cukrot egy nagyobb tálban összekevered. Mehet bele a kakaópor, tojás, joghurt és étolaj is.

Alaposan keverd ki a masszát. Használhatsz hozzá gépi keverőt is, de fakanállal is kivitelezhető.

A massza se nem híg, se nem kemény állagú. 

A kapcsos tortaforma alját béleld ki sütőpapírral és egy keverő lapát segítségével halmozd a formába. Egyenletesen oszlasd el masszát és tedd be az előmelegített sütőbe.

Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e a süti közepe is rendesen.

Nézd meg a recept videóját és ha tetszett iratkozz fel a Blondi konyhája csatornára. 

Jó sütögetést!

A bejegyzés trackback címe:

https://blondi-konyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1814983778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása