Egyben a kettő!
Porcukorral szórva délutáni kávé vagy tea jó kiegészítője. Ünnepekkor krémmel töltve tortaalapként is megállja helyét.
Mi szükséges a kakaós tortaalap elkészítéséhez?
10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg porcukor
3 púpozott evőkanál keserű kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2,5 dl natúr joghurt
1,5 dl étolaj vagy olvasztott kókuszzsír
20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma
szilikonos sütőpapír
sütés: előmelegített sütőben 180 fokon alsó-felső sütés funkcióval kb. 30-35 percig
A torta alap összeállítása:
A kétféle lisztet, szódabikarbónát, cukrot egy nagyobb tálban összekevered. Mehet bele a kakaópor, tojás, joghurt és étolaj is.
Alaposan keverd ki a masszát. Használhatsz hozzá gépi keverőt is, de fakanállal is kivitelezhető.
A massza se nem híg, se nem kemény állagú.
A kapcsos tortaforma alját béleld ki sütőpapírral és egy keverő lapát segítségével halmozd a formába. Egyenletesen oszlasd el masszát és tedd be az előmelegített sütőbe.
Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e a süti közepe is rendesen.
Nézd meg a recept videóját és ha tetszett iratkozz fel a Blondi konyhája csatornára.
Jó sütögetést!