Rakott krumpli
2019. március 05. írta: blondikonyhája

Rakott krumpli

A rakott krumpli olcsó és finom étel. Elkészítését kezdőknek is ajánlom. Amire érdemes figyelni, hogy a tojásokat forró,sós vízbe tesszük és főzzük. Miután megfőttek, azonnal hideg (van, aki jeges vízbe teszi) vízben lehűtjük. A burgonyákat hideg, sós vízben tesszük fel főni és miután langyosra hűltek (a főzővizet le kell önteni), akkor szeleteljük fel. 

Rakott krumpli hozzávalói:

5 nagyobb burgonya héjában főzve, majd tisztítva és szeletelve,

5 db tojás főzve és szeletelve - (ebből 2 db tojás sárgáját a tejfölben fogjuk felhasználni),

1-1,5 evőkanál só,

10 dkg szárazkolbász szeletelve,

10 dkg reszelt trappista sajt,

10 dkg bacon kisebb kockákra vágva, 

1,5 doboz 20%-os tejföl (330 g-os).

A rakott krumpli összeállítása:

Lerakod a bacon felét egy jénai tál vagy kerámia tál aljába. Sokan helyette vajjal kenik ki a tálat. Azt követően ráhelyezed a burgonyát, tojást, kolbászt. Sózod, majd mehet rá a tejföl, amit előzőleg sóval ízesítettél és elkeverted benne a két főtt tojás sárgája részét.

Szórd meg reszelt sajttal és újból jön rá a krumpli, tojás, kolbász,só, tejföl. Tehát két sort raksz le a hozzávalókból.

A tetejére teszed a maradék sajtot és a maradék bacont. Kb. 35-40 perc alatt készre sütöd előmelegített sütőben, 180 fokon.

Savanyúsággal kínálod.20190201_165316.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://blondi-konyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr10014669849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása