A hagyományos csuszatészta és szalonnapörc helyett egy izgalmas receptet osztok meg veletek. Törekedtem az étel gyors és egyszerű összeállítására ismét. Próbáld ki, nem fogsz csalódni.
Hozzávalók:
250 g nagykocka tészta,
200g bacon vagy kockázott bacon,
1 fej lilahagyma aprítva,
pár szelet erős paprika,
6 ek. tejföl 20%-os,
20 dkg tehéntúró,
só,
olívaolaj.
Elkészítése:
A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzöm. Egy kevés olívaolajat teszek a vízbe. Amint megfőtt a tészta, egy szűrő segítségével leöntöm ról a vizet.
A bacon szeleteket aprítom vagy készen kapható kockázott bacont használok. Egy serpenyőbe teszem és megsütöm azt.
A tejfölt kevés sóval összekeverem és langyosítom microban fél perc alatt. A lilahagymát megpucolom és aprítom, az erős paprikából miután megmostam, vékony szeleteket vágok.
A tehéntúrót egy villával összetöröm. (Ez inkább a dobozos verziónál javasolt.)
A tésztára teszem a langyos tejfölt, a túróból egy adagot, rászórok ízlés szerint a hagymából, paprikából, majd a sült bacont halmozok a tetejére.
Nagy kedvence a családnak.