Mézes grízes krémes recept 2.
2019. február 22. írta: blondikonyhája

Mézes grízes krémes recept 2.

A korábbi videóm zene nélküli változata

20190128_082921.jpg

Recept és a felhasznált alapanyagok:

A tésztához:

40 dkg finomliszt, 10-15 dkg porcukor, 1 db tojás, 3-4 ek. tej,3 dkg sertészsír, csipet só, 1 kk. szódabikarbóna. A száraz alapanyagokat összekeverjük, a közepébe mélyedést készítünk é a langyos mézet( 3 ek.) beleöntjük. A tojást, amit előzőleg kissé felvertünk hozzáadjuk, mehet bele a tej és a sertészsír. Összedolgozzuk majd 4 részre osztjuk a tésztát, kerekre formázzuk és frissentartó fóliába csomagolva 30 percig a hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a krémet!

A krémhez:

12 dkg porcukor, 20 dkg vaj/margarin, 1 csom. van.cukor, 1 tojás sárgája. Az összetevőket habosra kikeverjük egy tálban. A vajat érdemes időben kivenni a hűtőből, hogy puhuljon. A tejbegrízt elkészítjük, ehhez 1 csom. van.cukrot, 4 dl tejet, 5 ek. darát felfőzünk. (Folyamatos kevergetés mellett, mert hamar odakap.) Hagyjuk kihűlni, közben is keverjük a grízt.

A hűtőből kivesszük a tésztákat, egy lisztezett deszkán vagy munkalapon kinyújtjuk. Tészta vastagság 2-3 mm. Vajjal kikent tepsi hátoldalán/ vagy szilikonos sütőpapíron is lehet/ a kinyújtott tésztát (4 db lesz) előmelegített sütőben egyenként 180 fokon 6 perc alatt készre sütjük. Csoki bevonat: 1 tortabevonó / étcsokis, vízfürdőben felolvasztjuk. A töltelék: a kihűlt tejbegrízt és a habosított vajat összekeverjük, majd a baracklekvárt kb. 200 g egy külön tálban alaposan kikeverjük.

Lapok rétegezése: első lapra rátesszük a grízes krém felét, a következő lapot rátesszük és a kevert baracklekvárral megkenjük, a harmadik lapot rátesszük és a megmaradt krémmel beborítjuk. A negyedik lappal lefedjük és a melegített tortabevonóval meglocsoljuk. A hűtőbe egy éjszakára érdemes pihentetni a tésztát.

Jó étvágyat!

Tekintsd meg a mézes grízes krémes recept videóját itt:

A bejegyzés trackback címe:

https://blondi-konyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5914642998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása