Gombaleves recept hozzávalói:
400 g gomba tisztítva, szeletelve
2 sárgarépa tisztítva, szeletelve (mehet bele fehérrépa is,ha szereted)
1 fej vöröshagyma aprítva
2-3 ek. étolaj
só ízlés szerint (1.5 tk. nálam)
1 kk. fekete bors, 1 kk. majoránna, 1 tk. petrezselyemzöld, 2 kk.fűszerpaprika
fél dl tejszín
víz ( függ, hogy mennyi levet engedett a répa, gomba)
levesbetét: galuska, tészta
Egy lábosban a vöröshagymát dinszteljük a hevített olajon, majd rádobjuk a répát, gombát, fűszereket.
Amikor a zöldségek már levet engedtek, a fűszerpaprikát rászórjuk és összekeverjük azt a zöldségekkel.
Szükség szerinti mennyiségű vízzel felengedjük.
Fedő alatt készre főzzük és a főzőtejszínt a végén belekeverjük.
Kostolást követően még sóval ízesíthetjük levest tálalás előtt.
A gombaleves recept videóját itt megtekintheted: