Hekkburger, a halburgerek királya
2019. február 21. írta: blondikonyhája

Hekkburger, a halburgerek királya

Halétel recept

Hekkburger ínyenc mártással

Szeretem a halételeket, de a szálkásabb halakkal hadilábon állok. Ha lehet, inkább kihagyom.

Ezt a halburgert viszont imádom és ha te is a halkedvelők táborába tartozol, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a receptet.

Elkészítéséhez dolgozz friss hallal, de ha ez nem kivitelezhető, ugorj be egy élelmiszerboltba és vegyél gyorsfagyasztott hekkfilét. Ne hekktörzset, mert azt ennél a receptnél nem fogod tudni hasznosítani.

A filéket tedd egy megfelelő méretű edénybe és fokhagymasóval,bazsalikommal szórd meg őket, majd öntsd rá a kifacsart citrom levét. Kevés vizet ráöntve olvaszd ki a halakat.

Amíg erre vársz, elkészítheted az ínyenc mártást, ami megkoronázza ezt a receptet. 

Apríts fel egy közepes fej vöröshagymát,15 szem kapribogyót,3 közepes méretű csemege uborkát és egy negyed csokornyi petrezselyemzöldet.

Egy tálba tegyél 3 ek. majonézt (light is jó) és 1 ek. tejfölt, valamint 2 ek. citromlevet. Kézi habverővel keverd el az összetevőket és tedd bele a felaprított hagymát, kapribogyót, uborkát, petrezselyemzöldet. Keverd össze az egészet és lefedve,tedd  a hűtőbe.

A hekkfiléket miután felengedted, itasd le róluk a felesleges folyadékot egy kéztörlő segítségével. Sózd a halak mindkét oldalát, majd a zsemléhez illő méretre darabold fel azokat.

Jöhet a panírozás. ( Először lisztbe, majd felvert tojásba és zsemlemorzsába forgasd a halakat). Bő, forró olajban süsd ki kb. 10-12 perc alatt.

A hamburgerzsemléket szeld ketté és egy serpenyőben 2-3 gramm vajat forrósíts fel, majd a zsemléket kicsit pirítsd meg a vajon. Mindkét oldalán érdemes ezt elvégezni.

Ha ezzel elkészültél, vedd ki a mártást a hűtőből és keverd át alaposan. A fél zsemlékre tegyél egy-egy szelet sajtot, salátalevelet, a mártásból kanalazz annyit, amennyit jónak látsz és tegyél rá egy darab rántott halat. Végül mehet rá még a mártásból és máris elkészült a finom hekkburger. (A halburgert még szeletelt lilahagymával, paradicsommal is készítheted.)

Ötlet: A hekkburger mellé készíthetsz steak burgonyát is. 

Jó étvágyat!

A recept videóját itt találod:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blondi-konyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4214639922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása