Töltött bundáskenyér
2019. február 22. írta: blondikonyhája

Töltött bundáskenyér

Extra adag reggeli

Töltött bundáskenyér recept

 

20190129_141839.jpg

 

4 szelet szendvicskenyér, melyeknek a héját levágod

fél tubus sajtkrém

5 db tojás csipet sóval felverve

15 dkg minőségi sonka/ szalámi/kolbász

5 dkg reszelt trappista sajt

5 dkg reszelt cheddar sajt

5 dkg vaj/margarin

A sajtokat lereszeled, a tojásokat felütöd majd csipet sóval felvered egy villával lazán. A kenyerek széleit levágod egy késsel. A szeleteket megkened sajtkrémmel, majd sonkával és sajttal beborítod azokat. Lenyomkodod mindegyiket egy konyhai lapát segítségével és egymásra rétegezed. Az utolsót fejjel lefelé teszed rá a kenyerekre. Amint összeállt a szendvicskocka, újra erősen lenyomod, hogy összeálljanak és ne essen szét miközben megforgatod majd a tojásban. A vajat egy serpenyőben felhevíted és a tojásos szendvicset két falapát segítségével körben megsütöd. Akkor jó,ha már "rántotta" színe van a külsejének.

Kettévágva kínálod.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blondi-konyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7014642698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása