Tárkonyos pulykaragu leves recept
2019. február 22. írta: blondikonyhája

Tárkonyos pulykaragu leves recept

A tárkonyos leves gyorsan elkészíthető, tartalmas leves.Sokszor ünnepek alkalmával is az asztalra kerül. 

20190129_142530.jpg

                   Tárkonyos pulykaraguleves

A recept hozzávalói:

50 dkg pulykamellfilé

1 fej vöröshagyma

2 pucolt, aprított sárgarépa, 1 fehérrépa, kisebb zeller, 2 burgonya 

4-5 fej gomba tisztítva, szeletelve (lehet több is)

só, fekete bors, szárított petrezselyemzöld, tárkony ízlés szerint

fél citrom kicsavart leve

1 ek. tárkonyecet (opcionális)

főzővíz 0,5 l

1 dl főzőtejszín

kevés olívaolaj

t

         Tárkonyos pulykaragu leves recept videója

A pulykamellfilét kisebb kockákra vágom, a hozzávaló zöldségeket megtisztítom és kisebb szeletekre vágom illetve aprítom.

A hagymát az olajon üvegesre párolom és a húst rádobom. Fűszerezem ízlésnek megfelelően, összekeverem az egészet.

Ráteszem a zellert, répát és fedő alatt párolom 5-6 percig. Majd ráteszem a gombát, amivel tovább párolom. Hagyom, hogy a gomba kiengedje a levét. A citrom levét hozzáadom.

Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldséges húst és 15-20 percig főzöm. A burgonyát azt követően hozzáadom és puhára főzöm a levesben. 20-25 perc elteltével a tejszínt belekeverem a levesbe és szükség szerint még sózom, tárkonyecettel ízesítem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blondi-konyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3514642328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása