A tárkonyos leves gyorsan elkészíthető, tartalmas leves.Sokszor ünnepek alkalmával is az asztalra kerül.
Tárkonyos pulykaraguleves
A recept hozzávalói:
50 dkg pulykamellfilé
1 fej vöröshagyma
2 pucolt, aprított sárgarépa, 1 fehérrépa, kisebb zeller, 2 burgonya
4-5 fej gomba tisztítva, szeletelve (lehet több is)
só, fekete bors, szárított petrezselyemzöld, tárkony ízlés szerint
fél citrom kicsavart leve
1 ek. tárkonyecet (opcionális)
főzővíz 0,5 l
1 dl főzőtejszín
kevés olívaolaj
t
Tárkonyos pulykaragu leves recept videója
A pulykamellfilét kisebb kockákra vágom, a hozzávaló zöldségeket megtisztítom és kisebb szeletekre vágom illetve aprítom.
A hagymát az olajon üvegesre párolom és a húst rádobom. Fűszerezem ízlésnek megfelelően, összekeverem az egészet.
Ráteszem a zellert, répát és fedő alatt párolom 5-6 percig. Majd ráteszem a gombát, amivel tovább párolom. Hagyom, hogy a gomba kiengedje a levét. A citrom levét hozzáadom.
Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldséges húst és 15-20 percig főzöm. A burgonyát azt követően hozzáadom és puhára főzöm a levesben. 20-25 perc elteltével a tejszínt belekeverem a levesbe és szükség szerint még sózom, tárkonyecettel ízesítem.